Volledig scherm
Met een hoop menskracht werd dinsdagmiddag symbolisch de eerste paal geslagen voor de bouw van een nieuwe campus voor arbeidsmigranten op bedrijventerrein Haven Zeven. WorkInn Waalwijk gaat de campus heten. © SpotCompanion

Eerste paal de grond in: nieuwe campus voor arbeidsmigranten in Waalwijk is in oktober klaar

WAALWIJK - Als het de komende weken niet gaat vriezen, dan heeft Waalwijk er in oktober een nieuwe campus voor arbeidsmigranten bij. Dinsdag werd de eerste paal geslagen door onder andere wethouder Ronald Bakker. 

De campus, een initiatief van projectontwikkelaar Roozen van Hoppe, komt aan de Pompweg op bedrijventerrein Haven Zeven, direct achter het distributiecentrum van Ingram Micro. Met de bouw speelt Roozen van Hoppe in op de grote vraag naar huisvesting voor arbeidsmigranten in de regio. Alleen Waalwijk al heeft naar schatting zo’n tweeduizend bedden nodig voor arbeidsmigranten die hier voor korte tijd komen werken.

De campus, waar straks plaats is voor vierhonderd bewoners, wordt de derde grootschalige huisvesting voor arbeidsmigranten in Waalwijk. En de kans is groot dat het daar niet bij blijft. Ook bol.com op Haven Acht heeft plannen voor een campus. Het idee is campussen te bouwen vlakbij bedrijven waar arbeidsmigranten werken. Dat scheelt arbeidsmigranten veel reistijd en uitzendbureaus, die vaak voor vervoer zorgen, veel geregel. 

Iedereen een eigen slaapkamer

De campus aan de Pompweg bestaat straks uit drie woongebouwen die worden opgedeeld in woon-units voor zes mensen. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer, de woonkamer en keuken worden gedeeld. Per twee personen is er een badkamer. Daarnaast komen er gemeenschappelijke ruimtes in het complex, zoals een restaurant, winkel, sportschool, wasserette en ontspanningsruimte. 

Net als bij de campus op het voormalige RWB-terrein en de huisvesting in het voormalige pand van Wärtsilä krijgt het wooncomplex bij Ingram Micro een beheerder die verantwoordelijk is voor de exploitatie. 

Waalwijk heeft een vergunning verleend voor de campus voor in ieder geval tien jaar.