Volledig scherm
PREMIUM
Een huisuitzetting kan leiden tot veel ellende en hoge kosten. Door via het 'persoonlijk passend pakket' te zoeken naar creatieve oplossingen, kunnen huisuitzettingen soms worden voorkomen. En daarmee alle ellende van dien. © Marc Driessen

Ellende voorkomen door potje ‘waar alles uit betaald kan worden’

VLIJMEN -  Stel, er zijn problemen in het gezin. De situatie wordt zo onhoudbaar, dat een kind naar een jeugdhulpinstelling moet. Terwijl ook opvang bij een tante mogelijk is, alleen heeft zij geen geld voor een extra bed. En een vergoeding  voor zo'n bed valt onder geen enkele officiële regeling. Wat dan. Dan heeft Heusden in elk geval nog het ppp: persoonlijk passend pakket. Steeds meer mensen varen er wel bij.

Soms moet je out of the box-denken, weten ze ook in Heusden. Met een deftiger woord: een maatwerkoplossing zoeken. Hoe je het ook noemt, het ‘persoonlijk passend pakket’ (ppp) is bedoeld om oplossingen te vinden voor mensen en gezinnen die in de problemen zitten. Er zíjn wel oplossingen voor die problemen, maar binnen de WMO of de regels van de jeugdhulp is geen enkele regeling waaruit die specifieke oplossing betaald kan worden.