Links de moeder van Cor van Zon, de inmiddels overleden partner van Ine Kuijs. De jonge Cor staat voor zijn moeder, op de arm zit de zus van Cor. Ze staan bij het graf van de in mei 1940 gesneuvelde Johannes (Loek) van Zon, de vader van Cor. Rechts een foto van de in mei 1940 in Kessel aan de Maas gesneuvelde Loek van Zon.
Volledig scherm
PREMIUM
Links de moeder van Cor van Zon, de inmiddels overleden partner van Ine Kuijs. De jonge Cor staat voor zijn moeder, op de arm zit de zus van Cor. Ze staan bij het graf van de in mei 1940 gesneuvelde Johannes (Loek) van Zon, de vader van Cor. Rechts een foto van de in mei 1940 in Kessel aan de Maas gesneuvelde Loek van Zon. © Roel van der Aa

‘Er was wél verzoek voor straatnaam Loek van Zon, maar hij was niet in Vlijmen geboren’

VLIJMEN - In het verleden is weldegelijk een poging gedaan om in Vlijmen een straat naar de in mei 1940 gesneuvelde Loek van Zon te vernoemen. Dat stelt Lenie Boom uit Nieuwkuijk. ,,Het initiatief is destijds door de gemeente afgewezen. Het argument was, dat Van Zon niet in Vlijmen was geboren.”

  1. Cor sneuvelde tijdens de Duitse inval: ‘Hij hoort bij een vergeten groep, die meer aandacht verdient’
    PREMIUM

    Cor sneuvelde tijdens de Duitse inval: ‘Hij hoort bij een vergeten groep, die meer aandacht verdient’

    VLIJMEN/DRUNEN - Ine Kuijs merkte het bij het vorderen van de jaren meer en meer: haar inmiddels overleden partner Cor van Zon sprak steeds vaker over de oorlog. En met name over zijn vader, die in mei 1940 als soldaat sneuvelde bij de Duitse inval. ,,Die groep, vaak jonge soldaten is min of meer in de vergetelheid geraakt.” De Drunense wil dat er meer aandacht voor komt, óók in de gemeente Heusden.