Tijdens de Olympische Spelen in Berlijn in 1936, behaalt de Nederlandse zwemster Nida Senff de gouden medaille op het onderdeel 100 mtr. rugslag voor vrouwen.
Volledig scherm
Tijdens de Olympische Spelen in Berlijn in 1936, behaalt de Nederlandse zwemster Nida Senff de gouden medaille op het onderdeel 100 mtr. rugslag voor vrouwen. © Nationaal Archief/Collectie Spaarnestad/Het Leven

Expositie over de omstreden Olympische Spelen van 1936: vanaf vrijdag in Het Klavier

KAATSHEUVEL - Wanneer de Olympische Spelen in Tokyo vrijdag van start gaan, opent in Het Klavier in Kaatsheuvel een expositie over de spelen. Niet de huidige Olympische Spelen staan daar centraal, maar de winter- en zomerspelen van 1936. 

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”