Volledig scherm
© Beeld Werkt

'Gemeente deed geen moeite voor probleemkruising Sprang-Capelle'

SPRANG-CAPELLE - De gemeente Waalwijk heeft geen eerdere pogingen ondernomen om het hoekhuis Hoofdstraat 65 in Sprang-Capelle te kopen. Dat meldt Arjan van Suijlekom, zoon van de vorige bewoonster.  

De woning is nu door de gemeente gekocht om een einde te maken aan de onoverzichtelijke kruising van de Wendelnesseweg met de Hoofdstraat. In de ruim twintig jaar dat deze verkeerssituatie bestaat, levert deze overlast op. Veel (bijna)ongevallen en vertraging tijdens de spits. 

Hoewel de Waalwijkse politiek meerdere malen aandacht heeft gevraagd voor de situatie, is de familie nooit benaderd. Pas toen de bewoonster verhuisde en haar dochter de woning te koop zette, kwam de gemeente in actie. De gang van zaken stoort Van Suijlekom: ,,Nu krijgt mijn moeder de zwarte piet dat de situatie zo lang heeft geduurd en dat is niet terecht." Volgens hem zou er zeker te praten zijn geweest over verkoop. ,,Maar wij moeten  toch niet zelf actief achter de gemeente aan lopen om te verkopen?" 

Een woordvoerster van de gemeente geeft aan dat, voor zover bekend, inderdaad nooit eerder contact is opgenomen met de voormalige eigenaren om het pand te verwerven. 

  1. Hof spreekt zich wéér niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    Hof spreekt zich wéér niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    WAALWIJK - Het blijft maar boven de markt hangen, het geschil tussen de gemeente Waalwijk en de familie Sebregts over de doorsteek in het centrum van Waalwijk. Het Gerechtshof in Den Bosch dat vorig jaar al uitspraak zou doen, had die uitspraak verschoven naar deze maand, maar heeft de zaak opnieuw uitgesteld. Waarom maakt het gerechtshof niet bekend. Wel is er een nieuwe datum gemeld. Het arrest wordt nu behandeld op dinsdag 5 maart.