Rein de Ruiter op de plek waar de camperplaatsen komen, met uitzicht op de rivier.
Volledig scherm
Rein de Ruiter op de plek waar de camperplaatsen komen, met uitzicht op de rivier. © copyright Marc Bolsius

Heusden krijgt 25 camperplaatsen op de strekdam. ‘Geeft vesting een nieuwe impuls’

HEUSDEN - Heusden krijgt op de strekdam, net buiten de vesting, 25 camperplaatsen. Rein de Ruiter van jachthaven De Wiel en van Nautisch Centrum Heusden staat te popelen om aan de slag te gaan. De gemeente werkt graag mee. „De vesting heeft nieuwe impulsen nodig om krachtig te blijven.”

 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
 2. Na onrust over sluiting Bikepark in Waalwijk gloort er hoop voor fietsfanaten: ‘Dit kan en mag niet verloren gaan’
  PREMIUM

  Na onrust over sluiting Bikepark in Waalwijk gloort er hoop voor fietsfana­ten: ‘Dit kan en mag niet verloren gaan’

  WAALWIJK - Bikepark Lido blijft mogelijk toch behouden voor Waalwijk. Een dreigende sluiting van het fietsparcours zorgt voor onrust bij gebruikers, maar er gloort hoop voor de bmx-ers en (freestyle) mountainbikers. De gemeente ziet na overleg met de oorspronkelijke oprichters van de baan kansen om de baan te legaliseren. Al moet er nog wel het één en ander gebeuren voordat het daadwerkelijk zo ver is.