Volledig scherm
PREMIUM
Stephan Verhoeven uit Heusden is amateurscheidsrechter. Hij is een actiegroep begonnen: Poten af van onze scheidsrechters. © Pix4profs/Iman Fase

Heusdense scheidsrechter Stephan wil een statement maken: 'Blijf met je poten af van de scheids’

HEUSDEN - Blijf met je poten af van de scheids. Zo heet de Facebookpagina van Stephan Verhoeven, die vorige week online ging. Aanleiding: een collega die een klap had gekregen.

Het tweede van Kogelvangers en FC Gastel hebben de eerste helft erop zitten, gaan om tien voor een aan de thee. Het bekertje dat voor scheidsrechter Stephan Verhoeven is klaargezet, smaakt de 52-jarige Heusdenaar buitengewoon goed. Hij heeft een heerlijke eerste helft achter de rug met twee ploegen die oog hadden voor de bal en niet voor de ledematen van hun tegenstander. Verhoeven hoefde maar vijf keer voor een overtreding te fluiten. Eenmaal te veel, hij beoordeelde een zuivere tackle op de bal helemaal verkeerd: de bal belandde op de stip. Heel even mekkerde de thuisclub uit Willemstad, daarna hervatten de spelers het lekkere potje voetbal waarvoor het spel is uitgevonden: plezier maken tussen de kalklijnen. De tweede helft blijkt een kopie van de eerste. ,,Ik heb een heerlijke wedstrijd gefloten, hoefde niet een kaart te trekken", zegt Verhoeven na afloop.