De Midden-Brabantweg werd in 2014 en 2015 fors aangepakt. De verkeerslichten en lastige kruisingen verdwenen, er kwamen viaducten en rotondes.
Volledig scherm
PREMIUM
De Midden-Brabantweg werd in 2014 en 2015 fors aangepakt. De verkeerslichten en lastige kruisingen verdwenen, er kwamen viaducten en rotondes. © John Schouten / PVE

Hoe de ader door Hart van Brabant voortaan niet meer dichtslibt: populaire N261 kan drukte aan

WAALWIJK/TILBURG - Het wordt steeds drukker op de Midden-Brabantweg (N261) tussen Tilburg en Waalwijk. Toch lijkt de tijd van de beruchte ‘Efteling-files’ voorbij. Het is provincie en gemeenten veel waard dat deze ader door het Hart van Brabant niet dichtslibt.

  1. Nieuwe basisscholen schieten uit de grond

    Nieuwe basisscho­len schieten uit de grond

    OUDHEUSDEN - De nieuwbouw van De Dromenvanger en De Leilinde aan de Kasteellaan in Oudheusden vordert gestaag. De contouren van de twee basisscholen die onder één dak komen te zitten zijn al goed zichtbaar, de eerste scheidingswanden worden de komende tijd geplaatst. ,,We zien nu langzamerhand echt hoe het gaat worden, daar zijn we erg blij mee", stelt Henk van der Pas, directeur-bestuurder van scholenstichting Scala, waar De Dromenvanger toe behoort. Daltonschool De Leilinde (speciaal basisonderwijs) valt onder de Willem van Oranje Scholengroep. De leerlingen van De Leilinde krijgen momenteel les in Wijk en Aalburg, De Dromenvanger kan tijdens de nieuwbouw blijven zitten.