Volledig scherm
PREMIUM
Adri den Dekker, Wim Straver en Marko Wolthuis (van links naar rechts) op de akker bij Almkerk. © Pix4Profs/Jan Stads

Hoe maak je rode kool ‘On the Way to PlanetProof’? In Almkerk gaan ze ermee aan de slag

ALMKERK - In het Land van Heusden en Altena wordt dit jaar voor de eerste keer twintig hectare rode kool geteeld voor groenteconservenfabrikant HAK volgens de criteria van het 'On the Way to PlanetProof-keurmerk'.

Dit najaar gaan er weer tonnen rode kool van de akkers in het Land van Heusden en Altena naar HAK in Giessen. Daar verdwijnen ze na een zorgvuldig weckproces achter het glas, via de supermarkten komen ze bij de consument terecht. Een groot deel van deze oogst, geteeld op ongeveer twintig hectare om zo'n twee miljoen grote potten te vullen, krijgt van de groenteconservenfabrikant een stempel: On the Way to PlanetProof.