Volledig scherm
Candlelight shoppen in de vesting Heusden, in de aanloop naar Kerst. Dit jaar beleeft het z’n zestiende editie. © Patrick Guitjens

Kerst bij kaarslicht in vesting Heusden: kraampjes, straattheater, zang, eten en drinken

HEUSDEN - De vesting Heusden staat vrijdag en zaterdag in het teken van Christmas by Candlelight. Een evenement met kraampjes bij kaarslicht, brocante-, handmade-, lifestyle- en streekproducten, op verschillende plaatsen live kerstzang,  vuurkorven, foodtrucks, straattheater voor de kinderen, glühwein en oliebollen. Aangevuld met horeca en authentieke winkeltjes.

De organisatoren hebben de bevolking en de ondernemers gevraagd etalages en ramen zoveel mogelijk te verlichten met kaarsen en waxinelichtjes. Lokale talenten is gevraagd ‘hun kunsten te tonen’. Bandjes, acteurs, singer-songwriters, dansers en danseressen, schilders en kleinkunstenaars kunnen zich opgeven via annelies1233@hotmail.com.

Ook aftrap Licht op de Vesting

Tijdens Christmas by Candlelight vindt ook de aftrap van Licht op de Vesting plaats. En vrijdag treedt de Jostiband op in de Catharijnekerk.

Christmas by Candlelight concentreert zich rond de Vismarkt, Engstraat, Botermarkt en Nieuwstraat. Vrijdag duurt het evenement van 14.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 20.00 uur. Parkeren kan op de grote parkeerplaatsen buiten de vesting.