Op het Dorpsplein in Waspik konden mensen zaterdag de bandenspanning van hun auto laten meten. Een goede bandenspanning zorgt voor zuiniger en veiliger rijden. Roland Broos meet de banden van de auto van Kees.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het Dorpsplein in Waspik konden mensen zaterdag de bandenspanning van hun auto laten meten. Een goede bandenspanning zorgt voor zuiniger en veiliger rijden. Roland Broos meet de banden van de auto van Kees. © Roel van der Aa

Lucht in banden levert geld op, Band op Spanning laat zien hoeveel

WASPIK - Band op Spanning controleerde op de parkeerplaats van het Dorpsplein in Waspik gratis de bars in de autobanden. Met lucht valt voor de automobilist nog veel geld te verdienen.

 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.
 1. Zondag wordt een zomerse dag: tot wel 27 graden
  Play

  Zondag wordt een zomerse dag: tot wel 27 graden

 2. Halve Nederlander in de race om burgemeester van Londen te worden
  Play

  Halve Nederlan­der in de race om burgemees­ter van Londen te worden