Vrijwilligers brengen verse maaltijden rond in de gemeente Heusden.
Volledig scherm
Vrijwilligers brengen verse maaltijden rond in de gemeente Heusden. © BIJEEN

Maizena zorgt in coronatijd voor eten en contacten in Heusden

HEUSDEN  - In de gemeente Heusden gaan vrijwilligers deze dagen langs de deur met verse maaltijden. Ze komen zo in contact met bewoners, die in deze coronatijd hulp en gezelschap goed kunnen gebruiken. Het project Maizena is een initiatief van Woonveste, Buurt Bestuurt op de Vliedberg, Buurt Bestuurt Oudheusden en BIJEEN.

Veel mensen, met name ouderen, hebben nu minder contact met familie, vrienden en omwonenden. Ook vinden ze het vaak lastig om hun huis te verlaten voor een boodschap. Het initiatief Maizena is in het leven geroepen om contacten aan te halen en ze een verse maaltijd aan te bieden. 

Vorige week werden in Drunen al vijftien maaltijdpakketten aangeboden.  Deze week volgen Vlijmen en Oudheusden. 

Een euro per maaltijd

Twee keer per week komt een groep vrijwilligers samen om de maaltijden te bereiden en te verpakken. Aan het einde van de middag wordt het eten bezorgd. Een maaltijd kost 1 euro.  

Quote

We dagen ze uit om na te denken over een recept voor de volgende soep

Sander Pieters, Sociaal werker

Het initiatief moet voor verbinding zorgen, vandaar de naam Maizena: een bindmiddel. Er zijn ook initiatieven voor belcirkels en deelnemers maken onderling kaarten voor elkaar. ,,We hopen mensen betrokken te krijgen", aldus sociaal werker Sander Pieters. ,,We dagen ze uit om na te denken over een recept voor de volgende soep, maar ook bijvoorbeeld door een kruiswoordpuzzel aan het pakket toe te voegen.”

Maizena zoekt nog vrijwilligers voor het bereiden en bezorgen van de maaltijden. Ook hopen de initiatiefnemers op steun van particulieren en bedrijven.