Volledig scherm
Jochem Uytdehaage gaf samen met Senna het startschot voor de sponsorloop op de Juliana van Stolbergschool in Waalwijk. © Roel van der Aa

Olympisch kampioen steunt bijzondere loop in Waalwijk: ruim 7.000 euro voor strijd tegen taaislijmziekte

WAALWIJK - De leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Waalwijk werkten zich vrijdag flink in het zweet. Maar die inspanningen waren niet voor niets. De grote sponsorloop bracht ruim 7.000 euro op voor stichting Skate4air die geld inzamelt voor mensen met een taaislijmziekte. 

Dit goede doel was niet toevallig gekozen. De 10-jarige Waalwijkse Senna van Engelen, leerling van de school, heeft zelf de taaislijmziekte, een aangeboren ziekte waarbij veel patiënten last krijgen van hun luchtwegen. Ze probeert zo fit mogelijk te blijven, geholpen door het nieuwe medicijn Orkambi.

Senna is dan ook een doorzetter. In januari wil ze samen met ouders en zusjes nog een keer de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee schaatsen. Dit heeft alles te maken met het 10-jarig bestaan van Skate4air.

Niemand minder dan olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage gaf vrijdagmiddag samen met Senna het startschot voor de grote sponsorloop. Ook werd bij de school een boom geplant, die symbool staat voor de nieuwe generatie, die met een taaislijmziekte opgroeit.