Verschillende islamitische gezinnen in Waalwijk koken tijdens de ramadan voor plaatsgenoten die het op dit moment niet zo makkelijk hebben.
Volledig scherm
Verschillende islamitische gezinnen in Waalwijk koken tijdens de ramadan voor plaatsgenoten die het op dit moment niet zo makkelijk hebben. © ANP

Online dansen, voetballen en koken voor anderen tijdens de ramadan in Waalwijk

WAALWIJK - Moslim-gezinnen in Waalwijk gaan thuis in hun eigen keuken koken voor anderen die het op dit moment financieel zwaar hebben. Aan de jeugd wordt gevraagd de maaltijden te bezorgen. 

 1. Simpele alcoholboete SV Capelle is nu een al jaren durend juridisch steekspel: ‘Dit móet rechtgezet worden’
  PREMIUM

  Simpele alcoholboe­te SV Capelle is nu een al jaren durend juridisch steekspel: ‘Dit móet rechtgezet worden’

  WAALWIJK - Alweer ruim drie jaar geleden kreeg SV Capelle een boete voor het schenken van alcohol aan minderjarigen. Die boete is al lang en breed betaald, maar nog altijd zijn SGP-raadslid Henk van Zelst en de gemeente Waalwijk verwikkeld in een juridische strijd. De kosten daarvan gaan die van de originele boete inmiddels ruimschoots te boven. Maar het is inmiddels voor beide partijen een principekwestie geworden.
 2. Ook Heusdense horecaondernemers sturen noodkreet naar kabinet: ‘verleng afbetaaltermijn naar tien jaar’
  PREMIUM

  Ook Heusdense horecaon­der­ne­mers sturen noodkreet naar kabinet: ‘verleng afbetaal­ter­mijn naar tien jaar’

  WAALWIJK/HEUSDEN - Horecaondernemers in het hele land hebben een brandbrief geschreven aan het kabinet. Vanaf 1 oktober moeten ze starten met het terugbetalen van hun belastingschuld. In vijf jaar tijd moet die klus zijn geklaard en dat is ónmogelijk, vinden 58 voorzitters van lokale afdelingen van de koninklijke horecabond. Ook de afdeling Heusden ondertekende de brief.