Een Chinookhelikopter zoals die regelmatig vliegt vanaf Gilze-Rijen. Door de dubbele rotor ervaart de omgeving regelmatig geluidsoverlast.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Chinookhelikopter zoals die regelmatig vliegt vanaf Gilze-Rijen. Door de dubbele rotor ervaart de omgeving regelmatig geluidsoverlast. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Proef om heli-herrie Sprang-Capelle te verminderen

Defensieheli's maken nou eenmaal herrie. En oefenen zónder te vliegen kan ook niet. Maar met een proef van een half jaar wil Defensie de overlast bij Sprang-Capelle draaglijker maken.  

  1. Nieuwe basisscholen schieten uit de grond

    Nieuwe basisscho­len schieten uit de grond

    OUDHEUSDEN - De nieuwbouw van De Dromenvanger en De Leilinde aan de Kasteellaan in Oudheusden vordert gestaag. De contouren van de twee basisscholen die onder één dak komen te zitten zijn al goed zichtbaar, de eerste scheidingswanden worden de komende tijd geplaatst. ,,We zien nu langzamerhand echt hoe het gaat worden, daar zijn we erg blij mee", stelt Henk van der Pas, directeur-bestuurder van scholenstichting Scala, waar De Dromenvanger toe behoort. Daltonschool De Leilinde (speciaal basisonderwijs) valt onder de Willem van Oranje Scholengroep. De leerlingen van De Leilinde krijgen momenteel les in Wijk en Aalburg, De Dromenvanger kan tijdens de nieuwbouw blijven zitten.