Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Rechter veroordeelt doorrijder in Woudrichem tot 120 uur taakstraf

BREDA - De man die op 16 september 2018 een ongeluk veroorzaakte op de Middelvaart bij Woudrichem heeft 120 uur taakstraf gekregen. De rechtbank in Breda vond dinsdag dat de 34-jarige man uit Woudrichem niet goed op de weg lette en vond hem schuldig aan doorrijden.

Toen de politie de man oppakte was hij zeer dronken. Dat was een uur na het ongeluk. Maar hij was van het ongeluk zo in paniek geraakt, zei hij, dat hij het op een zuipen zette. Hij dronk in die tijd een fles witte wijn leeg en zes flesjes bier. De politie heeft daarnaar onvoldoende onderzoek gedaan. Daarom is hij vrijgesproken van dronken rijden. De officier van justitie had dat ook al geëist.

Vrijspraak bepleit

In het vonnis staat dat geen vrijspraak is bepleit voor het doorrijden. Advocaat Paul Groenhuis had echter wel vrijspraak bepleit. Groenhuis had gezegd dat de man zelf naar de politie ging, toen de agenten in zijn straat aankwamen. Juridisch is er volgens hem daardoor geen sprake van het verlaten van een plaats van ongeval.

Tegen de man was ook een rijverbod van vijf jaar geëist. Dat vond de rechtbank te gortig. Het ongeluk is meer dan een jaar geleden, de verdachte heeft zijn rijbewijs nodig voor zijn werk én hij heeft geen ongelukken meer veroorzaakt in de tussentijd.