Erik van Ginneken van De Tavenu en Ria Weerts-Van Loon van Rotary Waalwijk met de attributen voor het bubbelvoetbal.
Volledig scherm
Erik van Ginneken van De Tavenu en Ria Weerts-Van Loon van Rotary Waalwijk met de attributen voor het bubbelvoetbal. © Tavenu

Rotary Waalwijk steunt De Tavenu bij acties voor jongeren: bubbelvoetbal en lasergamen

WAALWIJK - Komende  week worden in Waalwijk de eerste bubbelvoetbalwedstrijden voor jongeren gehouden, opgezet door jongerencentrum De Tavenu in samenwerking met BeweegBuro en Stichting Samen RKC. Volledig coronaproof, want de spelers zijn gehuld in een plastic bal, een bubbel.

  1. Rijden dóór bedrijven in de techniek: ‘We willen interesse voor techniek ontwikkelen’

    Rijden dóór bedrijven in de techniek: ‘We willen interesse voor techniek ontwikke­len’

    DRUNEN/NIEUWKUIJK - Het Platform Techniek de Langstraat stond dit jaar, door de coronamaatregelen, voor een extra uitdaging om de Dag van de Techniek te organiseren. Het eindresultaat is een Drive-thru techniek, waarbij diverse bedrijven letterlijk en figuurlijk hun deuren wagenwijd hebben opengezet. Belangstellenden kunnen door het bedrijf rijden waarbij op bepaalde punten medewerkers uitleg geven over het bedrijf, al dan niet ondersteund door filmpjes.
  2. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.