Volledig scherm
PREMIUM
Er wordt intensief getraind op de Afgedamde Maas. © Beeld Werkt

Scholieren trainen voor tocht Altena-Altena: ‘Elke week zo’n 7 kilometer roeien’

WIJK EN AALBURG - Elke donderdag trainen zes leerlingen van het Willem van Oranje College op de Afgedamde Maas voor hun uitdaging: roeien van Altena naar Altena, pakweg driehonderd kilometer. ,,Regelmatig wisselen, anders raakt je schouder geblesseerd."

Ivo Colijn en roeien, het was een onaangename kennismaking. De eerste de beste keer kieperde hij met sloep en al om. Je zou denken: zoek het uit, ik begin er niet meer aan. Niks van dat al, hij gaf zich op voor een roeitochtje van pakweg driehonderd kilometer, van Altena in Duitsland naar Altena. ,,Ik vind het een mooie uitdaging. En mijn vriend, Boaz Vis, gaat ook mee. Daarom ben ik er ook bij."

  1. Automarkt in handen grote dealers; Van Mossel de grootste

    Automarkt in handen grote dealers; Van Mossel de grootste

    WAALWIJK - De marktpositie van de grootste autodealers in Nederland, waarvan Van Mossel Automotive Groep in Waalwijk inmiddels de grooste is, werd in 2018 opnieuw sterker. Dat stelt het Leidse onderzoeksbureau Aumacon in het jaarlijkse onderzoek naar de honderd grootste dealerholdings van Nederland. De tien allergrootste holdings namen vorig jaar bijna 33 procent van de totale autoverkoop voor hun rekening. Voor de circa 300 kleinere autodealers in het hele land resteren de kruimels.
  2. Voor de beste plaatsen bij Muziekfeest op het Plein hebben Jacqueline en Kenny wel zeven uur wachten over

    Voor de beste plaatsen bij Muziek­feest op het Plein hebben Jacqueline en Kenny wel zeven uur wachten over

    WAALWIJK - Woensdagmorgen elf uur. Tal van medewerkers waren toen druk in de weer met het opbouwen van het podium voor het Sterrenmuziekfeest op het Plein. Jacqueline van Aalsburg (37) uit Gorinchem en Kenny Vermunt (33) uit Koewacht keken toe, bijna tegen het plankier aangeplakt. Ze waren er toen al, de eerste van duizenden toeschouwers, die deze avond vanaf acht uur op het Raadhuisplein gaan genieten van de finefleur van het Nederlandstalige lied.