Politie zoekt naar schutters in de buurt van de steenfabriek in Bokhoven.
Volledig scherm
Politie zoekt naar schutters in de buurt van de steenfabriek in Bokhoven. © Gert-Jan Buijs

Schutters in ‘wolvengebied’ blijken jagers op ganzen

De politie is dinsdagavond met meerdere eenheden uitgerukt naar het buitengebied te noorden van Bokhoven en Hedikhuizen, in de omgeving van de steenfabriek. Aanleiding was een melding dat er werd geschoten.

Omdat dit exact het gebied is waar afgelopen maandagochtend een wolf is gespot en ook de afgelopen nachten een flink aantal schapen is doodgebeten, bestond het vermoeden dat die wolf wellicht het doelwit van illegale jagers was. Daarom werd de melding uiterst serieus genomen. ,,Een  wolf is een beschermde diersoort. Als je die afschiet dan kom je er niet zo makkelijk vanaf”, aldus één van de agenten.

Volgens een agrariër die zijn bedrijf  aan de Maasdijk heeft, waren de schoten gelost door jagers op kraaien. Uiteindelijk staakte de politie de zoektocht. 

Quote

We zijn op jacht naar ganzen. We hebben drie keer geschoten

Jager

Kort daarna werd duidelijk waar de schoten vandaan kwamen. Twee jagers in een bestelwagentje kwamen bij de verslaggever informeren wat al die politiewagens in de polder te zoeken hadden. ,,Oh, dat waren wij”, zegt de bijrijder. ,,We zijn op jacht naar ganzen. We hebben drie keer geschoten.”

De politie en boa's van diverse instanties patrouilleren de laatste dagen opvallend veel in de polders tussen Engelen en Hedikhuizen. Afgelopen maandagavond werden in een verboden natuurgebied al twee mannen fors beboet omdat ze daar niks te zoeken hadden.