De vorige edities van het Straattheaterfestival trokken heel wat bekijks.
Volledig scherm
De vorige edities van het Straattheaterfestival trokken heel wat bekijks. © archieffoto Patrick Guitjens

Straattheaterfestival in Waalwijk viert jubileum pas in mei 2021 door corona

WAALWIJK - De 25-ste editie van het straattheaterfestival in Waalwijk wordt verplaatst naar mei volgend jaar.  Door de corona-uitbraak is er een streep gegaan door het evenement, dat eigenlijk voor zondag 24 mei op de agenda stond. Een verplaatsing naar later dit jaar lukt niet.  Het zilveren jubileum wordt nu waarschijnlijk op 30 mei 2021 gevierd.

Jongerencentrum Tavenu  wilde dit jaar extra uitpakken in verband met de 25-ste editie. ,,Het moest een soort van 'best of’ worden met onder meer drie actie die ook bij de eerste editie in 1996 te zien waren", aldus Mari van Gelder, één van de stuwende krachten achter het festival. ,,We gaan er nu in ieder geval voor zorgen voor een extra bijzondere jubileumeditie in 2021.”

  1. Kunst als bindmiddel en uitlaatklep: met een grote of kleine k, het maakt niet uit
    PREMIUM
    column

    Kunst als bindmiddel en uitlaat­klep: met een grote of kleine k, het maakt niet uit

    Ook het Kunstencentrum Waalwijk heeft de deuren gesloten. Maar de digitale poort wijd geopend. De KCW Online Challenge is een wedstrijd in creatief zijn. Niet alleen voor cursisten van het KCW. Iedereen uit Waalwijk, Heusden, Aalburg en Loon op Zand mag meedoen. Met liedjes, tekeningen, filmpjes, alles mag. Zo lang het maar up te loaden is richting het KCW en het met gedachten en gevoelens omtrent het virus te maken heeft.