Die Heygrave (linksonder) wordt als de raad toestemming geeft alsnog energieneutraal, maar dan moet er wel opnieuw extra geld bij; om precies te zijn 587.000 euro.
Volledig scherm
Die Heygrave (linksonder) wordt als de raad toestemming geeft alsnog energieneutraal, maar dan moet er wel opnieuw extra geld bij; om precies te zijn 587.000 euro. © Google Earth

‘Tekort’ voor aanpak van Die Heygrave niet langer geheim: bijna 6 ton

VLIJMEN - Het energieneutraal en gasloos maken van sportcentrum Die Heygrave in Vlijmen gaat 587.000 euro meer kosten dan eerder berekend. Heusden liet recent  al weten dat het flink duurder zou worden, maar hield de hoogte van het bedrag toen nog geheim. 

  1. Heusden steekt 2,6 miljoen in ‘energieslurper’ Die Heygrave
    PREMIUM

    Heusden steekt 2,6 miljoen in ‘ener­gieslur­per’ Die Heygrave

    VLIJMEN - Heusden steekt maar liefst 2,6 miljoen euro in maatregelen om sportcentrum Die Heygrave in Vlijmen duurzaam te maken. Het geld gaat vooral naar het zwembad. Daar valt namelijk verreweg de meeste ‘winst’ te halen, ook afgezet tegen het aantal euro’s dat Heusden investeert. ,,Het zwembad in Vlijmen is van alle gemeentelijke gebouwen de grootste energieslurper”, aldus wethouder Kees van Bokhoven.