Volledig scherm
Het fietspad waar het slachtoffer over reed toen zij belaagd werd door de man die haar wilde ontvoeren. © Politie

Tientallen tips binnen over poging ontvoering van vrouw (59) in Vlijmen

VLIJMEN - De politie heeft 29 tips binnengekregen over de poging tot ontvoering van een 59-jarige vrouw in Vlijmen. Zij fietste op 6 mei over de Moerputtenweg, toen een man haar in een bestelbus probeerde te slepen. Ze verzette zich hevig, waarna de man vluchtte.

De vrouw fietste die avond rond 22.30 uur over de Moerputtenweg in de richting van Den Bosch, toen de dader haar met zijn bestelbus inhaalde. Bij een betonnen afzetting op het fietspad keerde de man en reed hij op de fietsster in. De vrouw viel in de berm en werd aan haar kleding door de man naar zijn auto gesleept. De vrouw worstelde om aan de man te ontkomen en trapte het portier van de bestelbus dicht. De man koos daarna eieren voor zijn geld en vluchtte in zijn bus richting Vlijmen.

Het slachtoffer is nog steeds erg ontdaan door het voorval. ,,Je ziet overal onveiligheden, die je eerst niet zag. Ik vond het altijd fijn om hier te fietsen, maar ik durf het nu niet meer.’’

29 tips

De politie tastte op dat moment nog in het duister en was op zoek naar een fietser die mogelijk getuige was. Na de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond kreeg de politie 29 tips binnen. Ook wordt er in de uitzending geopperd dat de man mogelijk niet uit Brabant komt. 

De politie heeft de bestuurder nog niet kunnen traceren. Of er bruikbare tips tussen zitten, onderzoekt de politie.