Volledig scherm
Naar deze frietkar wordt naarstig gezocht ... hij is herkenbaar zolang de bestickering er nog op zit. © Snackmobiel-Vlijmen

Uit Vlijmen gestolen frietkar mogelijk gespot in Hengelo, maar of dat goed nieuws is ...

VLIJMEN Honderden reacties krijgt de familie Kivits uit Vlijmen op hun oproep om uit te kijken naar de frietwagen van Daisy en Kenneth Kivits, die afgelopen weekend werd gestolen aan de deken van Baarstraat in Vlijmen. ,,Het probleem is dat heel veel mensen ‘m overal in Nederland zien rondrijden”, zegt vader Jan Kivits. ,,Onze oproep is al tweeduizend keer gedeeld.”

Quote

Mensen uit Kaatsheu­vel kwamen zagen de wagen toevallig in Hengelo. Ze vroegen zich nog af wat die wagen uit Vlijmen helemaal daar te zoeken had

Jan Kivits, Vader van gedupeerde frietbakkers

Er zat wel één reactie bij die Kivits erg serieus neemt. ,,Mensen uit Kaatsheuvel kwamen zagen de wagen toevallig in Hengelo. Ze vroegen zich nog af wat die wagen uit Vlijmen helemaal daar te zoeken had. Ik heb het aan de politie doorgegeven.”

‘Elk uur wordt de kans kleiner’

Die tip is maar een klein beetje hoopgevend, want het zou zomaar kunnen betekenen dat de wagen al op weg is naar Duitsland, of verder naar het oosten. ,,Elk uur dat het langer duurt wordt de kans kleiner dat we ‘m ooit nog terugzien. Want als de bestickering eraf is hou je gewoon een wit vrachtwagentje over, daar slaan mensen niet meer op aan. Maar de politie kijkt ernaar uit.”

Verzekering

De wagen kostte nieuw 97.000 euro, Daisy en Kenneth hadden ‘m nu drie jaar. ,,Ik weet hoe het gaat met verzekeringen ... je krijgt zomaar 30.000 tot 35.000 euro minder terug. Echt balen, ze hebben er zo hard voor gewerkt.” Hij houdt hoop: ,,Ik heb het ooit meegemaakt dat ik een aanhanger had verhuurd. Belde er iemand of ik wist dat een aanhangwagen van mij in Portugal stond. Dat klopte toen.”