Volledig scherm
PREMIUM
Kirsten van Esdonk uit Drunen finalist Miss World Nederland. © Roel van der Aa

Vakantiefoto’s helpen Kirsten uit Drunen aan finaleplaats in missverkiezing

DRUNEN - Kirsten van Esdonk (21) en dertien anderen maken kans om op donderdag 4 juli verkozen te worden tot Miss World Nederland. De Drunense stuurde eenvoudige vakantiefoto's op naar de organisatie en ontving tot haar eigen verbazing een ticket voor de finale. De winnares op die dag vertegenwoordigt ons land in de mondiale eindstrijd in Thailand in december.

In een zwart fluwelen jurkje opent ze haar voordeur. Haar haren hangen los, een laagje make-up siert haar gezicht. Zelfs op een doordeweekse dag ziet Kirsten van Esdonk eruit om door een ringetje te halen. ,,Eigenlijk is het wel speciaal voor de foto die de fotograaf straks komt maken", bekent de Drunense. ,,Een spijkerbroek is niet verboden maar als miss is het chiquer om netjes gekleed te zijn volgens de organisatie van Miss World Nederland. Een spijkerbroek met gaten is wel echt een no go."

  1. Veiligheidsregio peilt mening over NL-Alert na brand Waalwijk

    Veilig­heids­re­gio peilt mening over NL-Alert na brand Waalwijk

    WAALWIJK - Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant houdt op internet een enquête over de ervaringen met het NL-Alert tijdens de brand bij afvalverwerkingsbedrijf Maton in Waalwijk. De brandende berg bouwafval zorgde voor veel rook, die richting Waalwijk trok. Er ging maandagavond twee keer een oproep uit om ramen en deuren gesloten te houden, maar niet iedereen kreeg de berichten op z'n mobiel binnen, zo bleek uit de vele reacties.