Volledig scherm
Michael van Gerwen. © LAWRENCE LUSTIG

Van Gerwen en Van Barneveld eenvoudig ronde verder

Player Championships FinalsRaymond van Barneveld en Michael van Gerwen hebben vrijdagavond eenvoudig de tweede ronde van de Players Championship Finals bereikt. 

Van Barneveld gooide de laatste partij van de avond en stelde niet teleur. Hij versloeg Nathan Aspinall met overtuigende cijfers: 6-2. De nummer 12 van de wereld had geen antwoord op de sterk gooiende Nederlander, die zijn tegenstander nog wel liet terugkomen tot 3-2.

Daarna hervond hij zijn concentratie en raakte de dubbels. en gaf geen leg meer uit handen. Een boost voor zijn zelfvertrouwen, want het WK wordt Van Barnevelds laatste kunstje voordat hij in februari afzwaait in Ahoy Rotterdam.

Van Gerwen

Van Gerwen versloeg Luke Humphries met 6-3. De wereldkampioen die volgende maand zijn wereldtitel verdedigt, kwam op een 4-0 voorsprong na een 170-finish. Daarna verslapte de concentratie, zodat Humpgries terug kon komen tot 4-3. Van Gerwen liet zich niet verrassen en liep uiteindelijk uit naar een eenvoudige 6-3 zege. In de volgende ronde treft Van Gerwen Adrian Lewis.

De andere Nederlander die in actie kwam, was Jermaine Wattimena. Hij redde het niet tegen Jamie Hughes en verloor met 3-6.