De Utopia-zaal in De Voorste Venne in Drunen. De ruimte is nu vooral in gebruik bij het d'Oultremontcollege. En normaal gesproken bij dansschool Urbanstylz. De kans is groot dat eind 2023 de openbare bibliotheek hier in zit.
Volledig scherm
PREMIUM
De Utopia-zaal in De Voorste Venne in Drunen. De ruimte is nu vooral in gebruik bij het d'Oultremontcollege. En normaal gesproken bij dansschool Urbanstylz. De kans is groot dat eind 2023 de openbare bibliotheek hier in zit. © Roel van der Aa

Verhuizing bieb naar Voorste Venne kost bijna een miljoen. 'Voor Urbanstylz vinden we een oplossing’

DRUNEN - Voor alle gebruikers van De Voorste Venne blijft een plekje in het gebouw, ook als de bibliotheek er z'n intrek neemt. Dat stelt Tamara Veldkamp, voorzitter van het cultureel centrum. De verhuizing van de bieb gaat tussen acht ton en een miljoen euro kosten. ,,Een koopje”, aldus bieb-voorzitter Henk Willems.

 1. ‘Zeg maar niet dat je lesbisch bent, mannen moeten nog steeds met je kunnen flirten’
  Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

  ‘Zeg maar niet dat je lesbisch bent, mannen moeten nog steeds met je kunnen flirten’

  Vandaag is het de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, een dag waarop aandacht gevraagd wordt voor geweld en discriminatie tegen lhbti+’ers. Want pesterijen en intimidatie zijn nog steeds dagelijks de werkelijkheid, ook op de werkvloer. En dat houdt veel Nederlanders tegen in hun klim op de carrièreladder. Remco Boxelaar van kennisplatform Corporate Queer hoopt daar met een speciaal leiderschapsprogramma verandering in te brengen.
 2. Met Plaatsievrij zie je meteen of er plek is in je favoriete restaurant: ‘Dit kan ook na corona een oplossing zijn’
  PREMIUM

  Met Plaatsie­vrij zie je meteen of er plek is in je favoriete restaurant: ‘Dit kan ook na corona een oplossing zijn’

  Eén app waarmee je realtime kan zien hoe druk het is bij je favoriete café, winkel of kapper en als het nodig is meteen reserveren. Met deze applicatie willen ondernemers Ruben van der Veldt en Abdel el Messaoudi het klanten zo makkelijk mogelijk maken tijdens deze pandemie. Voordeel is dat je niet meer op verschillende sites hoeft te kijken. ,,We denken dat het ook na corona een goede oplossing kan zijn.’’
 1. Wilders noemt formatie 'politieke poppenkast': 'Kiezer wil centrumrechts'
  Play

  Wilders noemt formatie 'politieke poppen­kast': 'Kiezer wil centrum­rechts'

 2. Sandra wast en strijkt last minute alle kostuums op het songfestival
  Play

  Sandra wast en strijkt last minute alle kostuums op het songfesti­val