Fragment van een van de uitvoeringen van het Vlijmens Spektakel in 2018.
Volledig scherm
Fragment van een van de uitvoeringen van het Vlijmens Spektakel in 2018. © Beeld Werkt

Vlijmens Spektakel van de baan. ,,Ook na 1 juni te weinig tijd om te repeteren”

VLIJMEN - Het Vlijmens Spektakel is van de baan. Hoewel het evenement pas 25 tot en met 28 zou plaatshebben, hebben de organisatoren er toch een streep doorheen gehaald.

,,Vanwege de coronamaatregelen kunnen we tot 1 juni niet repeteren. Daardoor zijn de grote openluchtvoorstellingen niet haalbaar", stelt Jeroen van den Bosch, voorzitter van de stichting.

‘Geen gemakkelijk besluit’

De tweede editie van het Vlijmens Spektakel zou worden gehouden in het vernieuwde Van Greunsvenpark. Vrijwilligers waren al volop bezig met het schrijven van scripts en liedjes, ook werd al gerepeteerd voor de diverse onderdelen.

Voorzitter Van den Bosch spreekt van een ‘hard besluit’. ,,Geen gemakkelijke beslissing, maar de gezondheid van iedereen gaat voor alles.” Samenkomsten van meerdere mensen zijn niet toegestaan en drie weken repeteren vanaf 1 juni is volgens Van den Bosch geen optie. ,,Die tijd is te kort.”

Uitstel

De Stichting Evenementen Vlijmen gaat bekijken of het Vlijmens Spektakel, waarin het thema eenzaamheid centraal zou staan,  op een ander moment door kan gaan. ,,We kijken naar alle opties, maar het hangt van heel veel factoren af. Ons uitgangspunt is dat van uitstel geen afstel komt.”

In 2018 had het evenement voor het eerst plaats.