Burgemeester Lichtenberg feliciteert Jan en Corri.
Volledig scherm
Burgemeester Lichtenberg feliciteert Jan en Corri. © Familiefoto

Vonk tussen diamanten paar uit Almkerk sprong over in Wapen van Emmickhoven

ALMKERK - Het is 25 februari 1960 als Jan van Helden en Cornelia Wilhelmina van Helden - Teuling voor het altaar staat in het kasteel van Dussen. Ze beloven elkaar eeuwige trouw, in goede en kwade dagen, in rijkdom en in armoede, in ziekte en in gezondheid, tot de dood. Nu, zestig diamanten huwelijksjaren verder, houden ze zich nog steeds aan die belofte.

De 84-jarige Jan en de 81-jarige Cornelia - bij vrienden en familie beter bekend als Corri - hebben elkaar leren kennen in Het Wapen van Emmickhoven, gelegen in Almkerk. Jan komt daar vandaan, Cornelia komt uit Dussen. De twee worden smoorverliefd en bezegelen hun huwelijk met drie kinderen. Later volgen er nog zes kleinkinderen.

Qua werk is Jan altijd tevreden geweest met wat hij had; hij is begonnen als timmerman en is daar nooit vanaf gestapt. Cornelia hielp haar vader, die fruitteler was, met het plukken en sorteren van appels. Toen al werkte ze graag met haar handen, iets wat ze nu nog steeds vaak doet. Terwijl zij bezig is met haar knutselwerkjes, staat Jan op het voetbalveld van V.V. Almkerk. Een bijzondere plek waar hij al tientallen jaren komt. Hij is daar niet alleen gehuldigd omdat hij er 70 jaar lid is, maar mag zichzelf er ook het oudste lid van de vereniging noemen.