Volledig scherm
© ANP XTRA

Vrijstaande huizen en twee-kappers in regio Waalwijk staan langer te koop: ook prijzen dalen iets

WAALIWJK - Vrijstaande huizen en twee-onder-een-kappers in De Langstraat gaan niet langer als zoete broodjes over de toonbank. Het aantal dagen dat dure huizen te koop staan, is fors gestegen, zo blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM.

In het derde kwartaal van 2019 stond een vrijstaand huis in de regio gemiddeld 72 dagen te koop. Inmiddels staat er gemiddeld 113 dagen een verkoopbord in de tuin. De verkooptijd van twee-kappers steeg van gemiddeld 28 naar 41 dagen. Tussenwoningen en hoekwoningen wisselen nog wel snel van eigenaar. Verkopers van tussenwoningen zijn gemiddeld binnen 23 dagen hun huis kwijt. Hoekwoningen zijn het meest gewild. Langer dan twee weken staan de meeste niet te koop. Een jaar geleden was het nog gemiddeld 32 dagen.  

Ook prijzen dalen iets

Ook de prijzen van huizen in het duurdere segment daalden iets. In het derde kwartaal van vorig jaar kostte een vrijstaand huis gemiddeld 499.000 euro. In het vierde kwartaal moest 497.000 euro worden afgetikt. Twee-kappers zakten van 326.000 naar 321.000 euro.

 Vergeleken met een jaar geleden zijn de prijzen van de duurdere huizen nog wel gestegen, met respectievelijk 5 en 8 procent. Hoekwoningen stegen in een jaar tijd met 15 procent, tussenwoningen met 5 procent.  In De Langstraat kost een hoekwoning op dit moment gemiddeld 279.000 euro. Tussenwoningen 226.000 euro. 

Over appartementen heeft NVM geen gedetailleerde cijfers bekend gemaakt. 

  1. Altena Altena eist zelfwerkzaamheid bij atletiekaccommodatie en verplaatsing paardensportvereniging

    Altena Altena eist zelfwerk­zaam­heid bij atletiekac­com­mo­da­tie en verplaat­sing paarden­sport­ver­e­ni­ging

    SLEEUWIJK - Het plan om achter het Altena College de atletiekaccommodatie voor Altena Road Runners te realiseren, lijkt te kunnen rekenen op steun van de politiek. Dit moet dan gebeuren in samenhang met de verplaatsing van de paardensportvereniging De Nieuwe Roef naar de locatie Roef 5 in Sleeuwijk. Raadsleden willen nog wel antwoorden hebben op wat vragen, voordat ze een definitief besluit nemen.