Volledig scherm
De overvolle glasbakken bij de Nettorama in Waalwijk trokken veel aandacht. © FPMB/Erik Haverhals

Waalwijk worstelt met overvolle glasbakken: 'Het probleem speelt op meerdere plekken’

WAALWIJK - Het is een bekend probleem voor de gemeente Waalwijk. Rondom de feestdagen hebben de inwoners vaak te maken met overvolle glasbakken. Afgelopen weekend was een extreem voorbeeld bij de Nettoroma aan de Burgemeester Verwielstraat in Waalwijk. ,,Maar we hebben op meerdere plekken problemen met volle glasbakken", zo erkent de gemeentewoordvoerder.  

Wat bij de Nettorama te zien was, baarde veel opzien. De glascontainers liepen letterlijk over. Naast de bakken stonden vele winkelwagens vol met lege flessen. Anderen zetten hun glaswerk op de containers, omdat er echt niets meer bij kon. 

Quote

Het blijft in deze periode altijd lastig om de inzameling goed te organise­ren

Woordvoerder gemeente Waalwijk

Waar al die flessen precies vandaan komen, is nog de vraag. De containers waren afgelopen week nog geleegd. Maar blijkbaar levert niet iedereen zijn glaswerk direct na de feestdagen in. 

Het is een terugkerend probleem. ,,Het blijft in deze periode altijd lastig om de inzameling goed te organiseren", concludeert de gemeentewoordvoerder. ,,Door alle vrije dagen (ook bij de inzamelaar) en de grote hoeveelheid aan flessen die wordt aangeboden.”

De gemeente heeft maandag wel weer contact opgenomen met inzamelaar Renewi om de bakken opnieuw te legen.

Volledig scherm
De inzamelaar is weer gevraagd de glasbakken te legen. © FPMB/Erik Haverhals