Het ziekenhuis in Waalwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Het ziekenhuis in Waalwijk. © BD

Waalwijkers vrezen dat ziekenhuis verdwijnt: ‘Help ons’

WAALWIJK - ‘Gemeenteraad van Waalwijk help ons ons ziekenhuis behouden’. Dat was gisteravond de oproep van de Stichting Zorg om onze Zorg Waalwijk aan de gemeenteraad. Of die hulp er komt, is de vraag. Een harde toezegging, kreeg de stichting in ieder geval niet. 

Volgens de stichting wordt het ziekenhuis in Waalwijk ontmanteld. De poliklinieken en de afdelingen diagnostiek zouden blijven, ‘maar inmiddels is veertig procent al weg’, zei bestuurslid Jan Albert Brink. Voor sommige raadsleden was dat nieuws. ,,Waarom weten wij dit niet?", zei Bea de Jongste van LokaalBelang. ,,En waarom houdt het ziekenhuis zich niet aan zijn belofte?”

  1. Blije gezichten bij ‘coronaverrassingstas’ in Heusden: ‘Ik ben blij met deze aandacht’

    Blije gezichten bij ‘coronaver­ras­sings­tas’ in Heusden: ‘Ik ben blij met deze aandacht’

    HEUSDEN - Voor Ali Prins (77 jaar) uit Oudheusden was de coronaverrassingstas, die ze vandaag ontving, een schot in de roos. "Ik ben erg blij met deze aandacht voor oudere en eenzame mensen in ons dorp. Door de crisis kom ik nauwelijks de deur meer uit. Verder heb ik alle kastjes al schoongemaakt. Mijn dochter doet de boodschappen." Prins is een van de honderdvijftig ouderen aan wie de kleurrijke verrassingstas werd overhandigd. De tas is een initiatief van Buurt Bestuurt, Contour de Twern, Woonveste, de Coöp en voetbalclub HCC.