Kinderen leefden zich uit met stoepkrijt bij appartementencomplex Basilica.
Volledig scherm
Kinderen leefden zich uit met stoepkrijt bij appartementencomplex Basilica. © copyright Marc Bolsius

Waalwijkse kinderen leven zich uit met krijt: ‘Thuis een A4'tje, hier de hele stoep’

Bewoners van appartementencomplex Basilica in Waalwijk hebben sinds donderdagmiddag een wel heel vrolijke stoep. Zo’n veertig kinderen uit de wijk Landgoed Driessen gingen er verspreid over de middag met stoepkrijt aan de slag.In de schaduwzijde van het gebouw was er al snel geen stoeptegel meer grijs. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  27

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.