Waspikse jeugd werkt zich in het zweet voor Samen Top

WASPIK - De stralende zon en hoge temperaturen zorgden voor zweetdruppels op de hoofden van de leerlingen van De Brug. Zij liepen zich tijdens deze sponsorloop letterlijk in het zweet voor het goed doel: het opleidingsfonds van Samen Top voor mensen met een beperking. Sportief, sociaal, maar zeker ook financieel werd de actie een groot succes.

Volledig scherm
De sponsorloop bij CBS De Brug voor het opleidingsfonds van Samen Top werd een groot succes. © Marcel Donks

Opleidingsfonds

Waspikker Rohalt Janssens koppelt zijn deelname aan de 80 van de Langstraat dit weekend aan geld ophalen voor het opleidingsfonds van Samen Top. Vanuit verschillende acties in het dorp en door ‘verkoop’ van startnummers van de 80 werd daarvoor inmiddels zo’n 3500 euro opgehaald. ,,Je weet vooraf niet wat je moet verwachten, dus dit is geweldig. Maar we zijn er nog niet. Er lopen nog wat acties dus ik hoop de 5000 euro aan te kunnen tikken.”

Volledig scherm
© Marcel Donks

Flink bedrag

Met de sponsorloop donderdagmiddag bij Christelijke Basisschool De Brug lijkt die hoop waarheid te worden. Tijdens de loop is de opbrengst nog niet bekend, maar directeur Woulinda van Tiggelen weet nu al dat het een flink bedrag zal zijn. ,,Sommige ouders en grootouders hebben een vast bedrag gesponsord, maar er zijn ook leerlingen die per rondje gesponsord worden. Als je ziet hoeveel stempels sommige leerlingen al hebben dan moet dat een mooi bedrag opleveren. Maar wat ikzelf nog belangrijker vind: je ziet onze leerlingen samen met Toppers lopen en kletsen, maar ook senioren van De Stroming doen mee. Alles komt hier samen en iedereen is gelijkwaardig: dat is de grootste winst!"

Volledig scherm
© Marcel Donks
Volledig scherm
© Marcel Donks