Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Weersomstandigheden hebben grote invloed op Winter Wonder Woudrichem

WOUDRICHEM  - Het had zo mooi en gezellig kunnen zijn: de vesting Woudrichem in winterse sfeer met mooie verlichting. Een warenmarkt, eten en drinken en tal van andere activiteiten onder het motto Winter Wonder Woudrichem. 

De weersomstandigheden zorgen toch voor een wat andere sfeer. Net al vorig jaar trouwens: veel wind en regenbuien. Het is te merken aan de markt, die dit jaar geconcentreerd is rond de Martinuskerk en het Arsenaal. Een mooie plek voor het evenement. Maar veel kramen zijn leeg. En dat is jammer. 

De huurders zijn niet op komen dagen of zijn al vertrokken. En dat valt niet bij iedereen in goede aarde. ,,Het moet niet kunnen", zegt Karin de Bakker wijzend naar de kramen naast haar waar ze aan het inpakken zijn. ,,Dat het koud en nat is, maakt ons niet uit. Maar dit mag niet gebeuren." Verderop warmt Carolijn Wolthuis zich even in de auto. Haar man neemt de honneurs waar bij de kraam met vogeltaarten. ,,We zijn hier voor het eerst en daar hebben we geen spijt van. Het is leuk hier en we hebben ook best goed verkocht. Het publiek valt wat tegen." 

Kooplieden vervroegd vertrokken

Aart Geurtsen van de organisatie beaamt dat een paar kooplieden vervroegd zijn vertrokken. ,,Als een kraam kapot is gegaan heb ik daar begrip voor. Je hebt dit niet in de hand." 

Bij de Martinuskerk met zijn mooi aangelichte toren klinkt een kerstliedje: De herdertjes lagen bij nachte. De kerk is een mooi plek om warm te worden. Er is glühwein en erwtensoep en een koor zingt kerstliederen. Weer buiten stelt de lampionoptocht zich op. Met stadsgids Jost Korthout trekt vervolgens een lange stoet met kinderen en ouders door het verlichte stadje.