Volledig scherm
Vuurwerk. © ANP XTRA

Wel of geen knalvrije zones? Heusden wil het weten

VLIJMEN  - Moet Heusden vuurwerkvrije zones instellen of zelfs helemáál een vuurwerkvrije gemeente worden. Met die vraag gaat Heusden de boer op. Het zijn de deelnemers aan het inwonerspanel die hun mening mogen geven. 

De uitkomsten moeten voor 18 februari bekend zijn, als de Heusdense politiek sowieso praat over de Algemeen Plaatselijke Verordening. In die APV kunnen door burgemeester en wethouders vuurwerkvrije zones worden aangewezen. Nu zijn er geen dergelijke gebieden.

Eerder geen animo

Afgelopen september nog bleek de animo onder politieke partijen voor het aanwijzen van vuurwerkvrije zones niet groot. Dat burgemeester en wethouders het onderwerp nu toch weer op de agenda zetten, heeft alles te maken met de recente jaarwisseling en de landelijke discussie die op gang is gekomen. Vandaar de digitale enquête over het afsteken van vuurwerk en een mogelijk vuurwerkverbod.

Los van hoe de discussie in Heusden uit gaat uitpakken, zal uiteraard ook de uitkomst van de landelijke discussie over het al dan niet verbieden van (bepaalde soorten) vuurwerk en het instellen van vuurwerkvrije gebieden invloed hebben op de besluiten in Heusden.