De politie doet onderzoek in de woning in Waalwijk.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek in de woning in Waalwijk. © Foto Persbureau Midden Brabant

Woning beschoten in Waalwijk, geen gewonden

WAALWIJK - Een woning aan de Burgemeester van der Klokkenlaan in Waalwijk is maandagmiddag beschoten. Dat meldt de politie. Er zijn geen gewonden gevallen. Het gaat om een woning op de hoek met de Dr. Mollerlaan.

Bij de woning hebben agenten een kogelinslag gevonden. Die was van buitenaf niet te zien, maar aan de rechterzijde van de voorpui zetten de agenten wel een kliko en een tuintafel tegen de gevel, wellicht om bewijsmateriaal veilig te stellen aangezien het net begon te stormen. Het trottoir en het fietspad voor het pand werden met linten afgesloten.

Omstreeks half twee arriveerden twee busjes van de technische recherche. Een half uur later meldde zich daar ook een politieman die doorgaans wordt ingeschakeld bij het ontmantelen van hennepkwekerijen.

Onderzoek

Een speciale speurhond wordt ingezet om de eventuele hulzen te vinden. De politie doet verder onderzoek naar de aanleiding van de schietpartij.

Of er geschoten is vanuit een auto is nog niet duidelijk. Precies tegenover de woning ligt een fietsstrook waar je niet met de auto kunt komen. De Burgemeester van der Klokkenlaan zelf is een doorgaande straat alleen voor gemotoriseerd verkeer, waarbij het kruispunt met de Bachlaan voorzien is van verkeerslichten; geen handige plek voor een beschieting. 

Een van de ramen van het pand was dichtgetimmerd met een houten plaat, maar dat is waarschijnlijk niet de plek van de kogelinslag(en). Het pand wordt namelijk flink verbouwd.

Huis beschoten in Waalwijk. Hier staat de tuintafel nog op zijn plek.
Volledig scherm
Huis beschoten in Waalwijk. Hier staat de tuintafel nog op zijn plek. © Foto Persbureau Midden Brabant/Erik Haverhals
Woning beschoten in Waalwijk.
Volledig scherm
Woning beschoten in Waalwijk. © Foto Persbureau Midden Brabant/Erik Haverhals