Volledig scherm
Vrijwilligers knappen stadion de Wageningse Berg op. © Herman Stöver

Avond van de verdwenen profclubs op de Wageningse Berg

WAGENINGEN - Een presentatie van een boek over verdwenen professionele voetbalclubs uit Nederland. Waar kun je dat beter doen dan in een stadion van een verdwenen club? Op dinsdag 15 oktober gebeurt dat in stadion de Wageningse Berg op de  ‘Avond van de Verdwenen Profclubs’.

De avond is een initiatief van het voetbalblad Staantribune dat al eerder een ‘dag van de verdwenen voetbalclubs’ organiseerde op de Berg. De avond op dinsdag 15 oktober (aanvang 20.00 uur) vormt een eerbetoon aan de clubs die ooit tot de verbeelding spraken bij een groter publiek, maar nu slechts een voetnoot vormen in de historie van het Nederlandse betaald voetbal.

Het verdwenen FC Wageningen

Tijdens de bijeenkomst wordt het boek ‘Verdwenen profclubs - Verbonden door de ondergang’ van Martijn Schwillens gepresenteerd. In dat boek komt ook het in 1992 verdwenen FC Wageningen voor. Andere verdwenen clubs die in het boek figureren zijn onder andere SVV, Haarlem, AGOVV en SC Veendam.

Staantribune-redacteur Martijn Schwillens duikt in de wereld van de clubs die na 1991 door opheffing of faillissement uit het betaald voetbal zijn verdwenen. ‘Als kind was ik al geïnteresseerd in de verdwenen profclubs', aldus de sportjournalist in een persbericht. ‘Nog steeds baal ik dat ik mijn broer nooit heb overgehaald om eens een wedstrijdje te bezoeken van FC Wageningen, nota bene op een dik half uur rijden van ons ouderlijk huis.’

Het boek wordt gepresenteerd en overhandigd aan enige prominente spelers én supporters van de zeven na 1991 verdwenen profclubs. De avond (inloop vanaf 19.00 uur) is voor iedereen gratis toegankelijk.

Volledig scherm
© DG