Bewoners in shock na dodelijk steekincident Wageningen: ‘We zagen begeleider met bloed naar buiten komen’

Buren van de woning in Wageningen waar woensdagavond een dodelijk steekincident plaatsvond, zijn flink geschrokken van de incidenten. Dat laten zij een ochtend later weten. 

Bij het steekincident in de zorginstelling aan de Morel zijn woensdagavond een dode en twee gewonden gevallen. Volgens de eerste getuigenverklaringen zou een bewoner van het begeleid-wonen-project twee begeleiders met een mes hebben aangevallen. 

Donderdagochtend: de politie is nog bezig met onderzoek.
Volledig scherm
Donderdagochtend: de politie is nog bezig met onderzoek. © DG

‘Begeleider met bloed’

Een van de omwonenden vertelt dat ze nadat er politie aankwam buiten zijn gaan kijken. ,,We zagen eerst een begeleider met bloed naar buiten komen en daarna nog eentje.” Wat er precies is gebeurd kan ze niet zeggen.

Een andere bewoner zegt meerdere malen de politie te hebben gebeld nadat ze geschreeuw hoorde uit het pand. ,,Maar ons werd bij de derde keer verteld dat er geen auto’s beschikbaar waren.”

Begeleider of cliënt

Wat er precies in de woning is gebeurd, weten de omwonenden niet. Ook weten ze niet of de overledene een begeleider of een cliënt van de zorginstelling is. 

Toen de politieagenten gisteren arriveerde hoorden de bewoners hen roepen. ‘Er is een mes binnen’, zou er geroepen zijn. Ook het woord ‘steekwapen’ klonk op het moment dat de buren voor het eerst de politie belden. Dat werd toen geschreeuwd in de woning zelf.

Mensen in de buurt geven aan zich niet veilig te voelen. ,,Eerst was het niet veilig voelen, nu is het niet veilig zijn.’

De politie doet onderzoek aan de Morel in Wageningen.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek aan de Morel in Wageningen. © Persbureau Heitink