Volledig scherm
PREMIUM
Er is veel meer keuze in biersoorten dan tien jaar geleden. En daarmee meer keuze in alcoholpercentage. © Shutterstock

Biertje? In Wageningen weten ze hoeveel glazen gezond is

quizWAGENINGEN - Het Kennisinstituut Bier bestaat tien jaar. Dit wordt donderdag gevierd met het symposium Nieuws over Wetenschap. In Wageningen, waar het instituut ook is gevestigd. En dat de thuisbasis is van Wageningen Universiteit en Researchcentrum, dat excelleert in kennis over voeding en gezondheid.

Directeur Aafje Sierksma, wetenschappelijk medewerker Iris de Koning en Ivonne Sleutels van communicatie beantwoorden vragen over het kennisinstituut. En over bier. En aan het eind bierpubquiz-vragen om zelf te spelen.

Waarom een Kennisinstituut Bier?
Sierksma: ,,Veel mensen hebben een mening over bier. Zo wordt bijvoorbeeld vaak gedacht dat je van bier dik wordt en wijn goed is voor het hart. Kennisinstituut Bier is opgericht om de feiten van de fabels te scheiden. Wij volgen de wetenschap en kijken wat waar is en wat niet waar. Daar communiceren we over, om zo de kennis over wat alcohol/bier met je gezondheid doet en wat verantwoorde consumptie is naar een hoger niveau te brengen.”

Quote

Als je naar de wetenschap­pe­lij­ke literatuur kijkt, zie je bij één glas voor vrouwen en twee voor mannen nog gunstige effecten op de gezondheid.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement