Binnenkort in de schappen: melk van Clara 9 of Bertha 20

WAGENINGEN - Elke koe is uniek en dat geldt ook voor haar melk. TOP bv uit Wageningen speelt hier op in en ontwikkelt technologie om melk van de individuele koe in de winkel te krijgen.

Melk van de ene koe smaakt wat voller of romiger dan die van de andere. Of juist wat frisser of zoeter. Normaal gesproken wordt de melk van alle koeien gemengd in de melkfabriek. 

Binnenkort kan de liefhebber van bijvoorbeeld de frisse melk van Clara 9 of de wat romiger melk van Bertha 20 deze ook apart vinden in de schappen van de supermarkt. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Omgeslagen roeiboot, boomstronk met vogels of toch schittering van de tv?
    PREMIUM

    Omgeslagen roeiboot, boomstronk met vogels of toch schitte­ring van de tv?

    Dreef er een boomstam voorbij met vogels erop? Weerspiegelde er een tv in de ruit van de Wageningse watersportvereniging VADA? Of sloeg er echt een roeiboot om? Al op het moment dat 112 werd gebeld, had voorzitter Henk Blaauw ernstige twijfels. Na de melding kwam zondagavond een grootschalige reddingsoperatie op gang. ,,Het was een duivels dilemma. Ik zag niks drijven, maar je kan het risico niet nemen. Als er wel vier mensen in het water liggen, ben je de rest van de je leven die lul die niks deed.”