Bij een incident bij de RIBW in Wageningen is een bewoner overleden en zijn twee begeleiders gewond geraakt door messteken.
Volledig scherm
Bij een incident bij de RIBW in Wageningen is een bewoner overleden en zijn twee begeleiders gewond geraakt door messteken. © Luciano De Graaf

Dodelijk slachtoffer Wageningen smeekte online om hulp en viel vermoedelijk begeleiders met mes aan

WAGENINGEN - De bewoner van de RIBW-instelling die woensdagavond in Wageningen is overleden, heeft vermoedelijk zijn begeleiders met een mes verwond. Op welke manier de man om het leven kwam, heeft de politie niet bekend gemaakt. 

Op de Facebookpagina van de man riep hij dinsdagavond al om hulp van de politie. ‘Bel 112’ en ‘Bel de politie’ valt er te lezen in zijn laatste berichten. Hij woonde in de instelling voor begeleid wonen van de RIBW aan de Morel in Wageningen.

De politie heeft het incident nog altijd in onderzoek. Zo blijft onduidelijk wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld. 

Geen verdachte in de zaak 

Alles wijst erop dat er iets heeft afgespeeld tussen de begeleiding van de RIBW en het dodelijke slachtoffer zelf. Bij het incident zijn twee begeleiders gewond geraakt door messteken. De politie heeft nog altijd niemand opgepakt en er is ook niemand in het onderzoek aangemerkt als verdachte.

De Rijksrecherche onderzoekt het handelen van de politie. Mogelijk is de man bij het ingrijpen van de politie om het leven gekomen of heeft hij zelf een einde aan zijn leven gemaakt. 

Volledig scherm
© Videostill DG