Een helikopter strooit kalk uit boven natuurgebied De Ginkel bij Ede. Door de hoge concentraties stikstof verzuurt de bodem en krijgen vogels zwakkere botten. Door kalk uit de strooien wordt de bodem minder zuur.
Volledig scherm
PREMIUM
Een helikopter strooit kalk uit boven natuurgebied De Ginkel bij Ede. Door de hoge concentraties stikstof verzuurt de bodem en krijgen vogels zwakkere botten. Door kalk uit de strooien wordt de bodem minder zuur. © William Hoogteyling

Druk op nóg strengere stikstofmaatregelen loopt op: ‘Veel beroerder kan het niet worden met de natuur’

updateOTTERLO/ WAGENINGEN - De druk op het nieuwe kabinet en provincies als Gelderland om nóg ingrijpendere stikstofmaatregelen te nemen, loopt op. Om de natuur te beschermen, is vermindering van zeker 70 procent van de stikstofuitstoot nodig in 2035. En dan nog duurt het tientallen jaren voor je daar de positieve effecten van ziet op de kwetsbare Veluwe.

0 reacties

 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.
 1. Kanaaleiland Jersey middelpunt van diplomatieke rel
  Play

  Kanaalei­land Jersey middelpunt van diplomatie­ke rel

 2. Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongelooflijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'
  Play

  Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongeloof­lijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'