Een lange rij bierliefhebbers in Wageningen in beter tijden voor de café's.
Volledig scherm
Een lange rij bierliefhebbers in Wageningen in beter tijden voor de café's. © Tamara Reijers

‘Een goede avond alle tien, ik wens u een prettige avond’

COLUMNHet nieuws staat er bol van. Actualiteiten- en praatprogramma’s hebben het over niets anders en ook in de reclamewereld wordt er handig op ingespeeld. Ik word er een beetje moe van, coronamoe wel te verstaan. 

Ik betrap mezelf erop dat ik steeds minder kijk naar al die programma’s. Eén keer per dag bijpraten vind ik méér dan genoeg. Voor de rest vervalt men in herhalingen, zij het in verschillende varianten. 

Als je naar de sportzenders gaat is het ook al herhalen wat de klok slaat. Wat mij betreft wordt minimaal één van die zenders omgebouwd van Fox Sport naar Fox Corona, dan blijft de FC toch nog een beetje voor de kijkers gehandhaafd.

Carel Oomes

Columnist Carel Oomes is bierconnaisseur uit Wageningen en eigenaar van café De Vlaamsche Reus. Schrijft met name over ontwikkelingen op en om de Wageningse Markt.
Klik voor eerdere columns

Die zender kan dan alle programma’s opnemen die denken nog iets nieuws te melden te hebben en kan Jinek daar ook weer naar overstappen. Zelfs zonder enige moeite, want ze doet toch overal hetzelfde.

Ik was blij weer eens iets anders op het nieuws te horen. De eikenprocessierups rukt weer op. Heerlijk gewoon, zo’n ‘nieuw’ problematisch onderwerp! Maar het moge duidelijk zijn... we gaan vooruit. 

We kunnen met de horeca binnenkort weer een beetje open. Een nieuwe fase breekt aan en gaan we van verlies draaien door overmacht naar gepland verlies draaien. Dat is zoiets als eerst tien weken geen loon ontvangen en daarna gaan werken en moeten bijbetalen voor ieder uur dat je daar je ziel en zaligheid in steekt. 

Toch ben ik blij dat we weer deel kunnen gaan nemen aan het actieve leven. Ik begin al onze gasten best wel te missen en hopelijk is dat wederzijds. 

Echt spectaculaire plannen heb ik eigenlijk niet. Stel dat ik een thema-avond zou organiseren, dan begint het welkomstwoord met: ,,Een goede avond alle tien, ik wens u een prettige avond.’’ 

Nee, ik ga gewoon open en ontvang iedereen met open armen. In de huidige anderhalve meter samenleving zal dat in ieder geval niet kunnen leiden tot ongewenste intimiteiten. Een hele geruststelling in deze onzekere tijd.