Brandweerlieden bij het busje.
Volledig scherm
Brandweerlieden bij het busje. © 112 Nieuws Wageningen

Eigenaar afgebrande bus in Wageningen: ‘Als ik ze te pakken krijg, loopt het niet goed af’

WAGENINGEN - Zaterdagnacht ging er opnieuw een voertuig in vlammen op in Wageningen. ,,Die bus kan naar de sloop’’, beseft eigenaar Gerard Blaauw, die aangeslagen is. 

De bus stond geparkeerd aan de Haverlanden. Getuigen hoorden eerder in de nacht een klap, maar zagen verder niets. Later, zo rond 03.20 uur, werden omwonenden wakker van een knal. Een van hen zag een persoon een steeg in vluchten.

‘Willekeur’

Gerard Blaauw, eigenaar van de bus, zit vol emotie. ,,Het is waarschijnlijk willekeur, volgens mij heb ik een geen vijanden. Maar dat maakt het allemaal niet minder zuur.’’

De vlammen sloegen uit het voertuig. Blaauw heeft het vuur geprobeerd te blussen met een poederblusser en een emmer water. Hij raakte daarbij lichtgewond aan zijn handen en is onderzocht door de ambulance.

Niet verzekerd, eigenaar woest

,,De bus was niet verzekerd tegen vandalisme. Mooi klote dus. Dit kost me een hoop geld.’’ Blaauw hoopt dat de politie de daders snel vindt. ,,Want als ik ze zelf te pakken krijg, loopt het niet goed af.’’

Brandweerlieden hebben het overige bluswerk gedaan. De politie heeft sporen veiliggesteld. De Forensische Opsporing gaat vandaag onderzoek doen.

Het is de vierde brand in korte tijd in Wageningen. Agenten surveilleren extra en een verband tussen al deze branden wordt niet uitgesloten. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement