Volledig scherm
Het werk is begonnen met het weghalen van de bosschages op de plek waar de nieuwe supermarkt komt in Wageningen. © DG

‘In oktober 2020 boodschappen doen in de nieuwe Jan Linders in Wageningen’

WAGENINGEN - In oktober volgend jaar opent de nieuwe Jan Linders-supermarkt in Wageningen de deuren. Dat is in elk geval de planning. ,,Het winterweer kan natuurlijk nog roet in het eten gooien”, zegt een woordvoerder van eigenaar Bricks 4 BV.

De nieuwe supermarkt komt op de plek van rouwcentrum 't Hoge Heem van Monuta op de hoek van de Geertjesweg en Nobelweg in Wageningen. Dat is een paar jaar geleden verhuisd naar begraafplaats De Leeuwenrenk en heet nu Herinneringshuys ’t Hoge Heem.

Sloop

De sloop van het oude rouwcentrum begint in de eerste week van november en duurt naar verwachting tot half december. Bricks 4 BV heeft dit omwonenden in een brief laten weten. Vooruitlopend op de sloop worden alvast bouwhekken geplaatst en bomen en struiken weggehaald. BMG Grond- en Sloopservice en Van de Pol Boomverzorging voeren het werk uit.

,,De planning is om in het eerste kwartaal te starten met de bouw”, zegt de woordvoerder. De bouw vindt gewoon op het perceel zelf plaats, er hoeven volgens de woordvoerder geen wegen te worden afgesloten. Het bestemmingsplan dat voor de nieuwbouw nodig is, is dit voorjaar goedgekeurd. De gemeente heeft inmiddels ook de omgevingsvergunning afgegeven.

Verhuren

Bricks is een belegger die ook als projectontwikkelaar optreedt. ,,Dit project houden wij in belegging, we verhuren het aan Jan Linders", vertelt de woordvoerder. Het plan voor een nieuwe supermarkt op de hoek is bijna twintig jaar oud. Aanvankelijk was het de bedoeling van de toenmalige eigenaars van de C1000 (nu Spar) aan de Geertjesweg om uit te breiden met nieuwbouw aan de overkant.

Volledig scherm
Zo zag de locatie van het voormalige rouwcentrum op de hoek van de Geertjesweg en Nobelweg in Wageningen er uit. © De Gelderlander