Volledig scherm
Kinderburgemeester Mats van Leersum in het gemeentehuis van Wageningen. © Sven Menschel

Kinderburgemeester, monumenten en horeca bij Goed Gesprek Wageningen

WAGENINGEN - Wagenings eerste kinderburgemeester, de elfjarige Mats van Leersum, wordt woensdagavond geïnterviewd bij Goed Gesprek in Onder de Linden. Bij de maandelijkse gespreksavond komen ook Wageningse monumenten, horeca en vuistbal ter sprake.

Mats van Leersum gaat bij een van zijn eerste publieke optredens in gesprek met Tina Folkersma. 

Monumenten

In een ander gesprek ontmoet Greet Eijkelenboom vervolgens Bart van Aller, sinds jaar en dag actief pleitbezorger van de Wageningse monumentenzorg. Regelmatig ontdekt Van Aller letterlijk vergeten details uit het Wageningse verleden en reikt ook actief ideeën aan om iets te doen aan het behoud. Hij is ook nauw betrekken bij het recent geplaatste oorlogsmonument op de Sahara in Wageningen en bij de zorg voor monumentale winkelpanden in het stadscentrum.

Volledig scherm
Bart van Aller © Herman Stöver

Horeca

Eric Wijnacker bespreekt de plaatselijke horeca met een nieuwe jeugdige kroegbaas: Nicky Swinkels. Samen met zijn broer Joeri en moeder Jolanda van Eijk drijft hij café Jo-Jo’s, zijn vader Gerard Swinkels was eigenaar van café 't Gat. Nicky Swinkels deed dit jaar ook mee met het Nederlands team aan het WK Vuistbal in Zwitserland.

Volledig scherm
Nicky Swinkels smasht bij faustball © Herman Stöver

Muziek

Voor de muziek zorgt Halfje Volkooren: een selectie uit het vermaarde Wageningse wereldmuziekkoor Volkooren met Gerard Schoren als dirigent. Wageninger Leffert Oldenkamp, columnist en activist voor een betere wereld, komt met een gesproken column.

Leo Klep is presentator van de avond. Cafe Onder de Linden is te vinden aan de Haagsteeg in Wageningen, de entree is gratis en het programma begint woensdag 9 oktober om 20.15 uur.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement