Volledig scherm
Koning Willem-Alexander. © ANP

Koning opent nieuwbouw van Unilever in Wageningen

updateWAGENINGEN - Koning Willem-Alexander opent op vrijdagmiddag 6 december het nieuwe Unilever Global Foods Innovation Centre op de Wageningen Campus. In het nieuwe innovatiecentrum vindt alle onderzoek en ontwikkeling plaats voor de voedingsmiddelen van Unilever.

De koning woont een paneldiscussie bij van het openingssymposium Foods as a force for good. Na de openingshandeling krijgt hij een rondleiding door het innovatiecentrum en spreekt met medewerkers van het laboratorium en de demonstratiekeuken. Ook bezoekt de koning de speciale ruimtes, waar samenwerkingspartners ideeën kunnen uitwisselen.

Voedsel van de toekomst

In het centrum werken voedingsdeskundigen aan het voedsel van de toekomst, het reduceren van ongewenste voedingsstoffen en de ontwikkeling van duurzame verpakkingen. Er is een proeffabriek ingericht waar nieuwe producten op kleine schaal worden ontwikkeld en getest. 

De locatie op de Wageningen Campus maakt het mogelijk om in samenwerking met Wageningen University & Research, kenniscentra, start-ups en andere bedrijven uit de voedingssector te werken aan gezonde en duurzame voedingsinnovaties.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Koning Willem-Alexander bij het planten van zijn boom. © ANP

Drie jaar gewerkt

In oktober 2016 maakte de levensmiddelengigant bekend dat ze haar onderzoekslocaties in Vlaardingen, Heilbronn (Duitsland) en Poznan (Polen) ging sluiten. Daarvoor in de plaats zou er een nieuw onderzoekscentrum op de campus in Wageningen komen. Dat biedt werk aan ruim vijfhonderd personen.

De nieuwbouw startte op 3 november 2017, onlangs werd het innovatiecentrum opgeleverd.