Volledig scherm
Bouwrijp maken van de grond voor de laatste uitbreiding wijk Kortenoord. © Herman Stöver

Laatste deel van jongste Wageningse wijk schiet uit de grond

WAGENINGEN - Bouwvakkers zijn hard aan het werk in Wagenings nieuwste wijk: Kortenoord. Tussen het Binnenveld en Tuinwijk wordt nu gewerkt aan het laatste deel van de wijk. Dat wordt Buitenoord. Volgens ontwikkelaar BPD wordt dit een statige, ruim opgezette woonwijk met veel groen. 

De gemeenteraad beslist binnenkort over het stedenbouwkundige plan voor het laatste deel van de uitbreiding van Wageningen. In fase 2b moeten nog 28 woningen komen. Fase 3 moeten maar liefst 430 woningen, waarvan een deel sociale huur en koop.

Meer sociale huurwoningen

Van de 430 woningen in fase 3 zijn er 86 sociale huur. Woningcorporatie De Woningstichting gaat ze beheren. Aanvankelijk zouden er meer sociale huurwoningen komen, maar er is voor gekozen om een deel aan te bieden als sociale koop, 86 stuks. 

Volgens de gemeente biedt dat Wageningers de mogelijkheid om een huis te kopen die zij op de reguliere markt niet hadden kunnen krijgen. Afgesproken is dat ontwikkelaar BPD voorrang geeft aan huurders van De Woningstichting. Zo komen er huurwoningen vrij, wat de doorstroom bevordert. 

Een sociale koopwoning is bestemd voor mensen die een gezamenlijk bruto jaarinkomen hebben van maximaal 65.000 euro. De koper betaalt voor zo'n huis 220.445 euro.

Daarnaast worden er 104 middeldure woningen gebouwd en 154 dure huizen.