Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/Cultura RF

Man die 700 euro vergat uit pinautomaat heeft geld terug: ‘de liefde van mijn leven verbrak onze relatie’

WAGENINGEN - De eigenaar die honderden euro's achterliet in een pinautomaat in Wageningen is achterhaald. Een eerlijke vinder bracht het geld anderhalve week geleden naar de politie, die de SNS Bank vroeg om de rechtmatige eigenaar te achterhalen.

De Volksbank, waar SNS onder valt, meldt dat de man die het geld achterliet is gevonden. ,,Ik had niet verwacht het geld ooit nog terug te zien”, zegt de man die niet met zijn naam in de media wil.

,,Ik ben heel dankbaar, ik wist niet dat er zulke eerlijke en goede mensen op de wereld waren.”

Hoe kun je nou vergeten om 700 euro uit de pinautomaat te halen? Het is geen vrolijk antwoord. ,,De liefde van mijn leven verbrak de relatie. Een dag later hoorde ik dat mijn goede vriend kanker heeft. Ik was met hele andere dingen bezig. Toen ik merkte dat ik het geld niet bij me had ben ik terug gegaan naar de pinautomaat, maar het geld was al weg.”

Grote bos bloemen

De bank wist de rechtmatige eigenaar te achterhalen door te kijken naar de gegevens van de betreffende automaat aan de Stationsstraat.

De bank heeft hem in contact gebracht met de eerlijke vinder, waarna de man het geld heeft opgehaald op het politiebureau. SNS heeft de vinder een grote bos bloemen bezorgd om hem te bedanken voor hun eerlijkheid.

Hoewel de eigenaar van het geld blij is dat hij zijn geld terug heeft, is het voor hem slechts bijzaak. ,,Volgende week krijgt mijn vriend de uitslagen van de onderzoeken van de oncoloog.”

Ook het liefdesverdriet lijkt niet minder geworden. ,,Die 700 euro... al had ik miljoenen op de bank staan. Ik zou alles geven als ze me terug zou nemen.”