Volledig scherm
Wageningen ruimt op, is dit jaar het thema van de kunstfestival. Ook de stadsgracht wordt schoongemaakt. © Tamara Reijers

Nieuw kunstfestival voor kinderen in Wageningen

WAGENINGEN - Na vier edities in Bennekom komt er op zondag 1 september voor het eerst een kunstfestival voor kinderen in het centrum van Wageningen.

Het eerste Kunstfestival voor Kinderen in Wageningen haakt aan bij de koopzondag. ,,Het thema is ‘Wageningen ruimt op.’ De stadsgracht wordt die dag schoongemaakt, winkeliers houden uitverkoop met kraampjes en het Kunstfestival voor Kinderen richt zich op recycling”, vertelt Elise Huijberts van De Kunstfactorij, die het festival organiseert. 

Kinderen kunnen van 13.00 tot 17.00 uur op de Markt gratis deelnemen aan verschillende workshops, die net als in Bennekom zijn geïnspireerd op het werk van bekende kunstenaars en stijlen. 

,,Bij Marcel Reulen konden kinderen collages maken van oude boeken en bij Jenny Barten gekke beesten in de stijl van Jeroen Bosch. Zij zijn er in Wageningen ook bij. Het thema ‘Wageningen ruimt op’ vind ik heel inspirerend, want er is nog zo veel wat je met afvalmateriaal kunt doen. Van incomplete puzzels of Happy Meal-speeltjes kun je geweldige kunstwerken maken”, vertelt Huijberts. 

Na vier succesvolle edities in Bennekom, wilde Huijberts het kunstfestival voor kinderen ook in andere plaatsen lanceren. ,,Kinderen en ouders zijn ontzettend enthousiast over het festival in Bennekom. Het is ontroerend om te zien hoe kinderen zich uitleven en daarom wil ik er graag veel meer bereiken. Als het in Wageningen goed verloopt, heb ik plannen om het ook in Barneveld, Lunteren en Renkum te organiseren. Daartoe is nu Stichting Kunstbestek opgericht, die bij de grote fondsen subsidies gaat aanvragen. Het Kunstfestival voor Kinderen kan overal naartoe.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement